Boek:

Organiseren als spreeuwen.
Praktijk en theorie van een lerende organisatie

Spreeuwen die in een grote groep vliegen stemmen voortdurend op elkaar af. Ze blijven als groep bijeen, zonder dat er een spreeuw met een vlaggetje voorop vliegt om aan te geven welke kant ze op moeten. Wat kunnen wij daarvan leren?

In ‘Organiseren als spreeuwen’ geeft organisatie-ecoloog Johannes Regelink zijn persoonlijke kijk op een lerende organisatie. Enthousiast en bevlogen, maar gebaseerd op een gedegen theoretische ondergrond. Het is het verhaal van Regelink Ecologie & Landschap, dat zich van eenmansbedrijfje ontwikkelde tot toonaangevend ecologisch adviesbureau. Het is ook het verhaal van Johannes’ persoonlijke zoektocht naar een organisatievorm gebaseerd op zelfsturing en gespreid leiderschap, waarin samenwerking tot méér leidt dan de som der delen en waarin ruimte is voor persoonlijk leren. Het geeft inzicht in hoe dat vorm kan krijgen, met een voor iedere organisatie bruikbaar besluitvormingsmodel.

Wil jij ook toe naar een organisatie waarin blijven leren, eigen verantwoordelijkheid nemen en samenwerken centraal staan? Zoek je naar een manier van organiseren die de wereld een beetje mooier maakt? Dit boekje biedt inspiratie maar ook een bondige theoretische basis, voor iedereen, van frontliniewerker tot directeur, die die zoektocht aan wil gaan!

Of kom naar een interactieve boekpresentatie

Samen met kunstenaar, dichter en musicus Sander Reimink geeft Johannes een interactieve boekpresentatie. Ga het gesprek aan met onderwerpen over lerend organiseren. Laat je inspireren, daag je eigen referentiekader uit en doe nieuwe inzichten op. Het gesprek wordt afgewisseld met bezinningsmomenten van muziek en poëzie.

 

< Bekijk voor een indruk het filmpje van onze try-out!

Locaties en data 2020

Door de beperkte maatregelen in verband met Corona-virussen gaan de boekpresentaties vooralsnog niet door. Wil je op de hoogte gehouden worden als ze weer gegeven worden? Laat dan hieronder je gegevens achter:

Zwartsluis

Hoe werken we met elkaar samen in complexe en onvoorspelbare vraagstukken? In Zwartsluis (nabij Zwolle), in samenwerking met CT groep!

Datum:

Inloop koffie en thee: 14:30
Start boekpresentatie: 15:00
Borrel: 17:00

Adres: Weidevol, Oppen Swolle 23, 8064 PZ, Zwartsluis

Veerhuis Varik

Wat voor samenwerkingsvormen hebben we nodig als we de aarde van de beurs willen halen? Dat is de centrale vraag waarover we met elkaar het gesprek aangaan, met de kennisbasis uit Organiseren als spreeuwen als uitgangspunt. In (en in samenwerking met) het Veerhuis in Varik (Betuwe)!

Datum:

Inloop koffie en thee: 14:30
Start boekpresentatie: 15:00
Borrel: 17:00

Adres: Veerhuis, Waalbandijk 8, 4064 CB Varik

  • Door je aan te melden ga je ermee akkoord dat je eenmalig een e-mail van het Veerhuis ontvangt.

Amsterdam

Wat voor samenwerkingsvormen hebben we nodig als we organiseren voor maatschappelijke impact en niet voor financieel gewin? Dat is de centrale vraag waarover we met elkaar het gesprek aangaan, met de kennisbasis uit Organiseren als spreeuwen als uitgangspunt. In samenwerking met sociale onderneming Sqaurewise in Amsterdam.

Datum:

Inloop koffie en thee: 14:30
Start boekpresentatie: 15:00
Borrel: 17:00

Adres: Centrum Amsterdam, exacte locatie volgt.

Incompany

Onze interactieve boekpresentatie blijkt een goed middel om goede gesprekken over organiseren aan te wakkeren. Daarom geven we de interactieve boekpresentatie ook voor groepen binnen bedrijven of netwerkorganisaties!

Neem hiervoor contact op met Johannes Regelink: 06-55738510 of johannes.regelink@efico.nl